top of page

Over Curaçao

Curaçao is het populairste Caribische eiland onder Nederlandse toeristen.

Het tropische eiland kende je waarschijnlijk al van de perfecte plaatjes die je online niet kan ontwijken: Witte stranden, turquoise water, wuivende palmbomen, dolfijnen, schildpadden en flamingo's. Tja, dat smaakt ongetwijfeld naar meer. Wie zegt daar nou nee tegen?!

Image by Stephan van de Schootbrugge
Image by Edgar Moran

Temperatuur 

De dagelijkse temperatuur ligt het hele jaar door rond de 30° Celsius. Het gemiddelde aantal zonne-uren komt neer op 8 uur per dag. Kortom, altijd goed weer voor een vakantie!

Er is geen hevig regen seizoen in Curaçao maar tijdens het jaar zijn er wel verschillen in neerslag. De droogste periode is van februari tot juni. In januari, juli, augustus en september kan er wel wat regen vallen maar dit zijn vaak korte maar hevige buien, voornamelijk in de nacht. 

Het eiland

De noordkust van Curaçao is ruig en rotsachtig met hoge golven. Hier staat constant de harde wind. De kustlijn met kalkstenen rots formaties op een ondergrond van vulkanisch gesteente is woest en wild. Het is prachtig om dit natuur fenomeen te zien in één van de vele parken.

 

 Langs de zuidkust liggen parelwitte stranden van maar liefst 11 km in totaal. Perfect voor een relax dagje aan het strand of een aantal cocktails tijdens het welbekende happy hour!

De westelijke punt van het eiland bestaat uit uitgestrekt heuvelachtig terrein, met een prachtige natuur en mooie exotische dieren. Dat voor een groot deel toebehoord aan het Christoffel park. Dit nationaal park beslaat 1.820 hectare en bevat onder andere de Christoffel berg, dit is met 377 meter hoogte Curaçao's hoogste punt (zie foto). Deze berg is ook een uitdagende berg om te beklimmen voor de sportievelingen onder ons. 

De oostpunt van Curaçao is vlak en onbegroeid met enkele kleine weggetjes die leiden naar kleine inhammen. 

christoffelberg-curacao-hoogte-1675x1116.jpeg
Image by Jorgen Hendriksen

Betaalmiddel Curaçao

Algemene info 

Op Curaçao gebruiken ze de Antilliaanse Gulden, daarnaast kun je ook met de Amerikaanse Dollar betalen. Op dit moment (januari 2022) is €1,00 eu gelijk aan 2 Antilliaanse Gulden. 

Tijdsverschil met Nederland

In de winter is het op Curaçao 5 uur vroeger dan in Nederland. In de zomer is het 6 uur vroeger. 

Officiële taal Curaçao

De officiële talen op Curaçao zijn Nederlands en Papiamento. Daarnaast wordt er ook veel Engels en Spaans gesproken.

Image by Emiel Molenaar
bottom of page